ارتباطات- رسانه ها و تکنولوژیهای ارتباطی

در حوزه علوم ارتباطات به معنای عام

ارتباطات- رسانه ها و تکنولوژیهای ارتباطی

در حوزه علوم ارتباطات به معنای عام

مایکروسافت ویندوز ویستا را اصلاح می‌کند

مقامات آنتی‌تراست آمریکا تایید کردند که در پاسخ به شکایت گوگل به برنامه‌ی جست‌وجوی دسک‌تاپ http://64.40.99.49/Thumbnails/pics/1385/5/IT/wh120-51.jpgویستا برای اصلاح این سیستم عامل با مایکروسافت به توافق رسیدند.

به گزارش سرویس فن‌آوری اطلاعات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، وزارت دادگستری آمریکا اعلام کرد: مایکروسافت در پاسخ به شکایت گوگل به آنتی‌تراست، برنامه‌ای را که به کاربران ویندوز ویستا کمک می‌کند، درون هارد رایانه‌ی خود را جست‌وجو کنند، را مورد اصلاح قرار خواهد داد. 

گوگل در شکایت خود به وزارت دادگستری آمریکا عنوان کرده بود ویژگی جست‌وجوی دسک‌تاپ ویستا به کاربران امکان استفاده از برنامه‌های جست‌وجوی دسک‌تاپ مستقل دیگر را نمی‌دهد و بر همین اساس مایکروسافت در توافق با مقامات آنتی‌تراست گزینه‌ای را در ویستا ایجاد خواهد داد که به کاربران امکان انتخاب برنامه‌ی جست‌وجوی دسک‌تاپ دیگری به غیر از برنامه‌ی مایکروسافت را می‌دهد و براساس پیش‌بینی این شرکت، تغییرات مذکور در اولین سرویس پکی که مایکروسافت برای ویستا عرضه می‌کند، موجود خواهد بود.

نکاتی درباره دانشگاه مجازی

در فرآیند گذار به جامعة اطلاعاتی، بسیاری از پدیده‌ها و مفاهیم شکل تازه‌ای به خود می‌گیرند و با تغییر چارچوب، خود را با تحولات ایجادشده سازگار می‌سازند. مسأله آموزش و دانشگاه که سابقه‌ای طولانی در تاریخ بشر دارد، همزمان با ورود جهان به عصر اطلاعات به صورت آموزش الکترونیکی و دانشگاه مجازی نمود پیدا کرده است. اگرچه از مطرح شدن این مفاهیم در سطح جهان مدت زیادی نمی‌گذرد، فعالیت‌های زیادی در این زمینه صورت گرفته است. در کشور ما نیز چند سالی است که حداقل به صورت تئوری و در حرف به این مبحث پرداخته می‌شود. در این مقاله، به مرور چند نکته کاربردی برای توسعة هوشمندانه دانشگاه‌های مجازی در کشور پرداخته‌ایم.


زیر‌ساخت‌های دانشگاه مجازی
تحقق دانشگاه مجازی در کشور نیازمند ایجاد زیرساخت‌هایی است؛ از جمله:


• زیرساخت‌های مخابراتی: از آنجا که فرایند انتقال اطلاعات و انجام عملیات لازم در سیستم فراگیری الکترونیکی از طریق بستر مخابراتی صورت می گیرد، وجود زیر ساخت مخابراتی مناسب از جمله الزامات تحقق دانشگاه مجازی است.


• زیرساخت‌های قانونی: می‌توان گفت مهمترین سرمایة دانشگاه مجازی، محتوای آموزشی آن است. بنابراین، تصویب قوانینی برای حمایت از حقوق پدیدآورندگان و صاحبان محتوای آموزشی و نظارت بر اجرای صحیح این قوانین شرط لازم برای گسترش این قبیل فعالیت‌ها است.


• زیرساخت‌های فرهنگی: از جمله الزامات توسعة فناوری اطلاعات در یک جامعه، فرهنگ‌سازی صحیح و مناسب است. در امر ایجاد و توسعة دانشگاه مجازی، این واقعیت همیت بیشتری پیدا می‌کند. فرهنگ‌سازی صحیح و ارایة تصویر مناسبی از این نوع دانشگاه می‌تواند زمینة پذیرش عمومی و استقبال از آن را فراهم سازد.


مخاطبان دانشگاه مجازی
در سال‌های اخیر، در کشور ما مسألة دانشگاه به نوعی با بحث داوطلبان کنکور گره خورده است. این امر در مورد دانشگاه مجازی، شکل دیگری به خود می‌گیرد؛ در این زمینه این نکات قابل توجه است:


• باتوجه به برطرف شدن محدودیت‌های زمانی و مکانی از طریق آموزش الکترونیکی، نیروهای شاغل و مدیران نیز فرصت مناسبی جهت به‌روز کردن اطلاعات و آموزش ضمن خدمت پیدا می‌کنند.


• در بسیاری از مناطق کشور به علت برخی باورهای حاکم بر خانواده‌ها، دانش‌آموزان دختر از ادامة تحصیل در مقاطع دانشگاهی باز می‌مانند. در چنین مواردی، دانشگاه مجازی می‌تواند فرصتی برای آموزش این افراد ایجاد کند.


• در سال‌های اخیر، تعداد دانشجویان مقطع کارشناسی در کشور افزایش یافته است. افزایش ظرفیت دانشگاه‌های دولتی و توسعة دانشگاه آزاد، پیام نور و مؤسسات غیرانتفاعی، به نوعی در این زمینه نقش داشته است. بنابراین در حال حاضر باید به مقاطع کارشناسی ارشد و کاردانی در دانشگاه مجازی اولویت بیشتری داده شود. در واقع با تأکید بر اصل هدفمند بودن آموزش در دانشگاه مجازی و انطباق آن با نیاز‌های کشور، دانشجویان دوره‌‌های کارشناسی ارشد و کاردانی می‌توانند از مخاطبان اصلی این قبیل دانشگاه‌ها در کشور باشند.


ایجاد نگرش صحیح نسبت به دانشگاه مجازی
استفاده از فناوری‌های جدید، مستلزم تغییر نگرش‌ها و رویکردهای اجرایی امور است. غفلت از این موضوع سبب بروز مشکلاتی در استفاده از یک فناوری می‌شود. در زمینة دانشگاه مجازی نیز درکشور ما نگرش‌ها‌ی مختلفی وجود دارد که اغلب بر مبنای تفکرات سنتی استوار است. بر اساس این نگاه، دانشگاه مجازی ظاهر جدیدی برای سیستم‌ دانشگاه سنتی است و هستة اصلی و اجرایی امور همچنان بر پایه قوانین نوشته و نانوشته این قبیل دانشگاه‌ها استوار است. ایجاد نگرش صحیح نسبت به فراگیری الکترونیکی می‌تواند زمینه‌ساز رفع بسیاری از مشکلات و ابهامات باشد.



اصلاح سیستم آموزش ترکیبی
در دانشگاه مجازی علاوه بر فراهم کردن محتوای آموزشی مناسب باید راهکار‌هایی جهت ارزیابی و نظارت بر کار دانشجویان و نیز رفع اشکال آنها درنظر گرفته شود. درحال حاضر در کشور چندین دانشگاه مجازی مشغول به فعالیت هستند و از جمله معضلات گریبانگیر این دانشگاه‌ها، مسألة برگزاری آزمون، رفع اشکال و نیز ارایة واحد‌های عملی و آزمایشگاهی است. برای رفع این مشکل، راهکار آموزش ترکیبی پیشنهاد شده است؛ بدین معنا که ارایة مطالب و آموزش از طریق اینترنت صورت می‌گیرد و امور مربوط به رفع اشکال، برگزاری آزمون و دوره‌های آزمایشگاهی و عملی به صورت حضوری انجام می‌گیرد. اما باید توجه کرد که یکی از اساسی‌ترین اهداف و مزایای توسعة دانشگاه‌های مجازی، گسترش عدالت اجتماعی با فراهم شدن امکان بهره‌مندی همه افراد در سراسر کشور از بهترین امکانات و محتوای آموزشی است.
طرح آموزش تلفیقی می‌تواند دستیابی به این هدف را با مشکلات متعددی روبه‌رو سازد؛ زیرا برگزاری دوره‌ها و آزمون‌های حضوری، مسائلی از قبیل رفت‌ و آمد دانشجویان غیربومی، فراهم کردن امکانات خوابگاه و نظایر آن، به همراه خواهد داشت.


برای حل این مشکلات، می‌توان به این راهکار‌ها اشاره کرد:


• نیاز‌های آموزشی در دانشگاه‌های مجازی می‌تواند متناسب با مخاطبان آن تغییر کند. بنابر‌این، در صورت در نظر گرفتن نیرو‌های شاغل و دانشجویان کارشناسی ارشد به عنوان مخاطبان اصلی، دغدغه ارایة دروس عملی و آزمایشگاهی برطرف می‌شود.


• در حال حاضر، بسیاری از دروس آزمایشگاهی با رایانه قابل شبیه‌سازی هستند که امکان انجام آزمایش‌ها در شرایط مناسب‌تر را فراهم می‌آورد. بنابراین، اصولاً نیازی به برگزاری دوره حضوری برای این قبیل درس‌ها وجود ندارد.


• همانگونه که در ابتدای این بحث ذکر شد، در بسیاری از موارد، استفادة صحیح از یک فناوری نیازمند اصلاح روال‌های انجام امور است. آموزش مجازی به اصطلاح "دانشجو-‌محور" است؛ به این معنا که نحوة آموزش و مدیریت سیستم به گونه‌ای است که گویی تمام سیستم درخدمت یک دانشجو است و فعالیت‌ها و پیشرفت او را تحت نظر دارد. در یک سیستم آموزش مجازی ایده‌آل، ارزیابی فعالیت‌ها و پیشرفت دانشجو و نیز تعیین علاقه‌مندی‌های او تحت نظارت یک سیستم نرم‌افزاری قرار دارد و دانشجو مراحل یاد‌گیری و رشد را مرحله به مرحله پشت سر می‌گذارد؛ در واقع رسیدن به یک مرحله تأییدی است بر یاد‌گیری مفاهیم مطرح در مراحل قبل. به این ترتیب، ارزیابی دانشجو در تمام مدت آموزش صورت می‌گیرد و در این صورت، دیگر نیازی به برگزاری آزمون حضوری نیست. موارد مربوط به رفع اشکال نیز با استفاده از امکاناتی نظیر پست الکترونیکی قابل انجام است.


• درنهایت، درصورت نیاز به برگزاری آزمون یا دوره‌های حضوری، می‌توان از همکاری بین دانشگاه‌های کشور بهره جست. یعنی هر دانشجو برای گذراندن واحدهای عملی و شرکت در امتحانات بتواند به نزدیکترین دانشگاه محل سکونت خود مراجعه کند.


اجرای طرح آزمایشی دانشگاه‌های مجازی
با توجه به جدید بودن مبحث دانشگاه مجازی و بالا بودن ریسک سرمایه‌گذاری در این حوزه، اجرای یک طرح آزمایشی با همکاری چند دانشگاه و بهره‌گیری از این تجربه در برنامه‌ریزی‌های بعدی، می‌تواند گامی مؤثر و کارساز باشد؛ در واقع بهتر است به جای ایجاد چند دانشگاه با نواقص و مشکلات متعدد و اغلب مشابه، در مرحلة اول، ایجاد یک دانشگاه مجازی به صورت اصولی مورد توجه قرار گیرد.



ایجاد پرتال دانشگاه‌های مجازی در کشور
پرتال ابزاری مناسب جهت دسترسی به اطلاعات به صورت طبقه‌بندی شده است. ایجاد پرتال دانشگاه‌های مجازی کشور می‌تواند یکی از اولویت‌های برنامه‌های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری باشد.



تدوین استاندارد‌های لازم
تدوین و گردآوری استانداردهای لازم در زمینة ایجاد و توسعة دانشگاه مجازی، یکی از مهمترین لوازم این امر است. این استانداردها مباحثی نظیر مسائل فنی، محتوا، امنیت، کیفیت ارایة خدمات و غیره را شامل می‌شود و می‌‌تواند چارچوبی مناسب برای تصمیم‌گیری در این حوزه فراهم آورد.



تعیین معیارهای دقیق برای شهریه
ارایة یک تحلیل دقیق اقتصادی در مورد دانشگاه مجازی و بررسی عواملی چون دورة بازگشت سرمایه در فعالیت آنها، می‌تواند معیارهای مناسب و دقیقی برای تعیین شهریه این دانشگاه‌ها فراهم سازد؛ این موضوع با در نظر گرفتن مزیت‌های دانشگاه مجازی نظیر عدم نیاز دائمی به ساختمان و مکان فیزیکی جهت تشکیل کلاس، امکان استفاده تعداد زیادی دانشجو از مطالب یک دوره در مقایسه با دوره‌های حضوری و نیز قابلیت استفاده مجدد از محتوا، اهمیت بیشتری می‌یابد. البته باید توجه کرد که مسألة خودکفایی مالی دانشگاه‌ها می‌تواند زمینة افزایش بی‌قاعدة شهریة دانشگاه‌های مجازی وابسته به آنها را فراهم سازد.



فراهم کردن زمینة رقابت بین دانشگاه‌های مجازی
شکی نیست که بهبود کیفیت محتوا و ارایة خدمات در گرو حاکم بودن جو رقابتی بین دانشگاه‌های مجازی و از بین بردن انحصار در این زمینه است. لذا ایجاد زمینة رقابت سالم و حمایت صحیح دولت از این قبیل فعالیت‌ها می‌تواند موجبات رشد و توسعة دانشگاه‌های مجازی را در کشور فراهم سازد؛ در این صورت، هزینه و کیفیت خدمات می‌‌تواند به عامل رقابت بین دانشگاه‌های مجازی تبدیل شود.


مراجع:
1- "گزارش بررسی دانشگاه مجازی و سیستم‌های یادگیری الکترونیکی"، مرکز فناوری ‌اطلاعات و ارتباطات دانشگاه شریف، تهران، 1381.
2- م. عطاران، "دانشگاه مجازی:تحول از آموزش به یادگیری"، مجله تکفا، سال اول، شماره پنجم و ششم، صص 81-89، 1382.
3- م. قدیری بشردوست، "دانش‌آموز پژوهنده، سازمان یادگیرنده"، مجله تکفا، سال اول ، شماره پنجم و ششم، ص 113- 114، 1382.
4- IMS, Instruction Management System, http://www.imsglobal.org.
5- Learning Circuits, Web site at http://www.learningcircuits.org.
6- E-learning Centre, Web site at http://www.e-learningcentre.co.uk.

 

منبع

با SMS شطرنج بازی کنید

 عضو هیت مدیره شرکت رهیاب پیام رسان به عنوان مجری خدمات ارزش افزوده تلفن همراه از عرضه نرم افزار موبایل شطرنج فارسی به صورت رایگان بر گوشی‌‏های تلفن همراه خبر داد.

علیرضا احمدیان زارچی، درگفت و گو با ایلنا، با بیان این که این حرکت می‌‏تواند تحولی در تمرینات شطرنج از طریق فناوری‌‏های روز باشد، اظهارداشت: از این پس شطرنج بازان می‌‏توانند با داشتن این نرم افزار رایگان بر روی گوشی تلفن همراه خود به راحتی در هر مکانی که هستند اعم از مسافرت یا محل کار و یا منزل، بازی خود را با رقیب یا یک دوست ادامه دهند.
وی، گفت: روند کار به این شکل است که فرد با انجام یک حرکت در صفحه شطرنج حرکت مورد نظر را از طریق SMS به موبایل مخاطب ارسال کند مخاطب نیز می‌‏تواند به حساب نیاز بازی مدت زمان طولانی روی حرکت جواب فکر کرده و پس از چند ساعت یا چند روز مهره خود را به حرکت درآورد.
وی، ادامه داد: در این حالت هیچ یک از طرفین معطل حرکت طرف دیگر نمی‌‏شود و می‌‏تواند به مسایل روزمره بپردازد.
احمدیان، از دیگر قابلیت‌‏های این سیستم را قابلیت ارسال متن پیام به طرف مقابل در کنار حرکت مهره انجام شده دانست که همگی فقط در یک SMS انجام می‌‏شود و گفت: این خود باعث رد و بدل پیام‌‏های هیجانی برای بازی می‌‏شود.
وی، یادآورشد: متقاضیان این نرم افزار می‌‏توانند برای نحوه تهیه این نرم افزار یک SMS به شماره 100035 ارسال کنند تا نحوه تهیه رایگان این نرم افزار به آن‌‏ها اعلام شود.
احمدیان زارچی، تصریح کرد: متقاضیان می‌‏توانند از دیگر خدمات رایگان شرکت رهیاب نظیر دیکشنری، وضعیت هوا ، چیستان روز، پیام سلامتی روز ، اوقات شرعی و ده‌‏ها سرویس دیگر استفاده کنند و یا از طریق سامانه SMS2HIM به ارسال SMS رایگان بپردازند.

مخالفت جدید روزنامه‌ها با موتورهای جست‌وجوگر

سرویس اخبار خارجی ایتنا - کلیه روزنامه‌ها و نشریات سراسر دنیا در تلاشند مقالات تازه‌ای را علیه موتورهای جست‌وجوگر اینترنتی به انتشار برسانند.
اداره مرکزی روزنامه‌های دنیا مستقر در پاریس در نظر دارد به دنبال ایجاد هماهنگی بین ناشران روزنامه‌ها، مجلات، کتب و... استانداردها و سیاست‌های جدیدی را برای موتورهای جست‌وجوگر نظیر گوگل و یاهو تعیین کند تا شرایط لازم برای ارتباط عمیق‌تر بین مسئولان رسانه‌ها و موتورهای جست‌وجوگر اینترنتی فراهم شود.
این مرکز امیدوار است با تدوین این سیاست‌های جدید، سیستم جست‌وجوی اطلاعات و مطالب را در مراکز مختلف اینترنتی ساماندهی کرده و شرکت‌های فعال در این حوزه را مجبور کند تا با رعایت قانون کپی‌رایت، جلوی تخلفات و سرقت‌های ادبی را بگیرند.
به‌منظور برداشتن نخستین گام در این زمینه، تا مدتی دیگر چارلی مک کریوی عضو هیئت بازرگانی و خدمات اتحادیه اروپا و همچنین ویویان ریدینگ عضو هیات جامعه اطلاعاتی و رسانه‌های این اتحادیه با مسئولان روزنامه‌ها و دیگر رسانه‌های جهان مذاکره می‌کنند.

شمارگان روزنامه‌ها درجهان افزایش یافته است

بر اساس گزارش سالانه انجمن جهانی روزنامه‌ها، شمارگان (تیراژ) روزنامه ها در جهان درسال ‪ ۲۰۰۶‬میلادی نسبت به سالهای گذشته افزایش یافته است. گزارش روز سه شنبه انجمن جهانی حاکی است، برغم وجود رقابت شدید بین روزنامه‌های نوشتاری مجانی و رایانه‌ای، شمارگان روزنامه نوشتاری پولی همچنان در تمامی کشورهای جهان افزایش یافته و درآمد حاصل ازآن نیز رشد داشته است.
بر اساس این گزارش، شمارگان روزنامه‌ها در جهان در سال ‪ ۲۰۰۶‬میلادی با رشد ‪ ۲/۳‬درصدی مواجه بوده که این میزان در پنج سال گذشته از مرز ‪۹/۴‬درصد نیز گذشته است. براساس این گزارش تنها در آمریکایی شمالی شمارگان روزنامه‌ها با کاهش همراه بوده است.
"تیموسی بالدینگ" رییس این انجمن جهانی بر این عقیده است که برغم حضور روزنامه‌های نوشتاری مجانی و رایانه‌ای درعرصه اطلاع رسانی، همچنان روزنامه‌های نوشتاری در نظر مردم از ارجحیت خاصی برخوردارند.
به گفته وی در زمان حاضر ‪ ۸‬درصد از روزنامه‌های منتشر شده درسطح جهان به صورت مجانی توزیع می‌شوند که این میزان در سال گذشته با رشد ‪ ۵۵‬درصدی مواجه بوده اند.
به گزارش این انجمن جهانی، ‪ ۵۱۵‬میلیون نفر درسطح جهان روزانه، روزنامه می خرند این درحالی است که میزان خریداران روزنامه در سال ‪ ۲۰۰۲‬میلادی به ‪ ۴۸۸‬میلیون نفر بالغ می‌شد. براساس گزارش این موسسه جهانی، تعداد روزنامه خوانان در جهان به ‪۱/۴‬ میلیارد نفربالغ می‌شود.
شهروندان ژاپنی جزو اولین روزنامه خوانان در جهان هستند، به گونه ای که دراین کشور به ازای هر یکهزارنفر جمعیت بزرگسال، ‪ ۶۳۱‬نسخه روزنامه به فروش می‌رسد.
این مقیاس درکشور نروژ ‪ ۶۰۱‬نسخه روزنامه، کلمبیا ‪ ۵۸۸‬نسخه روزنامه ، فنلاند ‪ ۵۱۵‬نسخه روزنامه و سوئد ‪ ۴۶۶‬نسخه روزنامه است که در رتبه‌های بعدی روزنامه خوانان جهان قرار دارند.
چین با فروش ‪ ۹۸/۷‬میلیون نسخه روزنامه در روز، بیشترین میزان فروش جهانی را دارد و پس از آن هند با ‪ ۸۸/۹‬میلیون نسخه روزنامه، ژاپن با ‪ ۶۹/۱‬میلیون نسخه روزنامه، آلمان با ‪ ۲۱/۱‬میلیون نسخه روزنامه قرار گرفته اند.
درآمد حاصله از تبلیغات روزنامه‌ها درسطح جهان درسال گذشته میلادی ‪ ۳/۶۱‬درصد نسبت به سال ‪ ۲۰۰۶‬میلادی رشد داشته است.

پابلو نرودا به روایت خولیو کورتاسار- ما یوزپلنگانی جوان بودیم

خولیو کورتاسار ـ ترجمه: جیران مقدم:

ارتباط میان شاعران و نویسندگان آمریکای لاتین، ماهیتی بسیار متفاوت با ارتباط سایر نویسندگان دنیا دارد، چرا که اینان از سرزمینی برخاسته‌اند و از تاریخی که تمام لحظاتش قرین رنج، اختناق و فشار بر نویسندگان بوده است و نوشتن برایشان ابزار مبارزه. از این رو دوستی آنان نه‌تنها یک ارتباط ادبی که همدردی همرزمانی ا‌ست که نگاهبانان رازی مقدسند.

این یادداشت در سال 1973 اندکی پس از مرگ نرودا نوشته شده است و با خود تمام دردی را دارد که از مرگ دوستی خوب و شاعری بزرگ برمی‌خیزد، مثل همیشه پیچیدگی‌های خاص نثر کورتاسار را با خود دارد اما برعکس سایر آثار کورتاسار شدیدا احساساتی است.

ادامه...

عکس روز!

http://www.aftab.ir/news/2007/may/26/images/396a8a6e30774ce2adf97b61f1668040.jpg

به مناسبت« ۵ ژوئن» روز جهانی محیط زیست

بازگشت گابریل گارسیا مارکز به زادگاهش

گابریل گارسیا مارکز، نویسنده‌ی بزرگ کلمبیایی، و برنده‌ی جایزه‌ی نوبل ادبیات بعد از بیست‌وپنج سال به زادگاهش یعنی دهکده‌ی آراکاتاکا در کلمبیا بازگشت. دهکده‌ای که الهام‌بخش او در نوشتن رمان "صد سال تنهایی" بوده و بسیاری از حوادث تاریخی آن برگرفته از رویدادهای تاریخی است که در این منطقه اتفاق افتاده است. این نخستین بار است که مارکز در ربع قرن گذشته از زادگاه خود دیدار می‌کند. آخرین دیدار او از آراکاتاکا مربوط به سال 1983 است.



 

مارکز با قطاری که پر از موسیقی‌دان، خواننده، دوستان، خانواده اش، و برخی مقامات دولتی کلمبیا بود از بندر سانتامارتای کلمبیا به آراکاتاکا سفر کرد. مردم دهکده در حالی که پلاکاردهایی در خوشامد به نویسنده‌ی بزرگ‌شان در دست داشتند به استقبال او شتافتند. جیم آبلو، یکی از دوستان مارکز که همراه او در قطار بود، به خبرنگاران گفت: مارکز در حالی که از پنجره‌ی قطار به بیرون و به انبوه جمعیت نگاه می‌کرد گفت: «به این‌ها نگاه کنید. آن‌وقت به من می‌گویند من ماکوندو را اختراع کردم. من رئالیسم جادویی را خلق کردم.»

در سال گذشته شهرداری آراکاتاکا به افتخار مارکز در یک رفراندوم خواهان تغییر نام این دهکده به آراکاتاکا—ماکوندو شد. اما ساکنان دهکده به این تصمیم رأی ندادند.
آراکاتاکا با سقف‌های حلبی خانه‌هایش و با قله‌های پوشیده از برفش، یادآور دهکده‌ی خیالی ماکوندوی صد سال تنهایی است. دهکده‌ای جادویی که در آن رویدادهای شگفت‌انگیز اتفاق می‌افتد. بارانی که سال‌ها می‌بارد و مردمی که دچار یک بی‌خوابی طولانی می‌شوند. رویدادهایی که در قالبی بسیار رئالیستی و باورپذیر ارائه می‌شود و از مشخصات سبک ادبی اوست که رئالیسم جادویی نام گرفته و مورد تقلید نویسندگان بی‌شماری در آمریکای لاتین و کشورهای دیگر از جمله ایران قرار گرفته اما به ندرت می‌توان در میان آنها اثری یافت که با صد سال تنهایی برابری کند.


مارکز پیش از رمان‌نویس شدن روزنامه‌نگار بود و به عنوان میانجی بین حکومت کلمبیا و گروه‌های چریکی مخالف حکومت فعالیت می‌کرد. وی در سال‌های اخیر خود را از مناقشه‌های مسلحانه و خونینی که کشورش درگیر آن است، دور نگهداشته است.
مارکز ساکن مکزیکوسیتی است و به ندرت به کشورش کلمبیا سفر می‌کند. او صاحب خانه‌ای مجلل در سواحل کارائیب است و گاهی در جشنواره‌های ادبی و نمایشگاه‌های کتاب ظاهر می‌شود.

منبع: ایندپندنت

اختلاف اروپا و کره جنوبی بر سر استاندارد تلویزیون همراه

کمیسیون اروپا در نظر دارد سرویس DVB-H ( سرویس پخش دیجیتال برنامه های تلویزیونی در دستگاه های همراه ) را که برای راه اندازی آن تقریبا 40 میلیون پوند از محل بودجه های تحقیقاتی اتحادیه اروپا هزینه شده است ، ارائه دهد.
این درحالی است که استاندارد تلویزیون همراه در فرمت T-DMB به طور گسترده ای در صنعت تلفن همراه کشور کره مورد استفاده قرار گرفته است.
به گزارش تالیا نیوز، در اوایل سال جاری ، "ویوین ردینگ" مامور کمیسیون اتحادیه اروپا در این زمینه اعلام کرده بود در صورتی که صنعت تلفن همراه این قاره در خصوص هیچ استانداردی به توافق نرسد ، وی مجبور به استفاده از استاندارد کره ای خواهد شد.  هفته گذشته در جریان همایش FLO ، گروهی از پیشگامان صنعت بی سیم در بروکسل با یکدیگر ملاقات کردند تا در خصوص مقررات جهانی مربوط به تلویزیون همراه بحث و گفت و گو کنند.
دکتر"کمیل گراجسکی" رئیس همایش و اجلاس FLO در گفت: ما باور داریم که تنها درمحیط کاملا رقابتی بازار اروپا ، شرکت های پخش کننده برنامه های مولتی مدیا در تلفن همراه می توانند موقعیت های مالی و پرمنفعت اقتصادی را برای مشتریان به ارمغان آورند و به این ترتیب تجارت مربوطه تضمین خواهد شد. بحث امروز ما کمک خواهد کرد تا نمونه های موفقی که اعم از رگولاتوری و محیط های سرمایه گذاری مناسب در خصوص پخش و راه اندازی گسترده برنامه های تلویزیونی همراه در اروپا وجود دارند ، به خوبی شناخته شوند.
فرمت DVB-H تا کنون در 17 کشور عضو اتحادیه اروپا راه اندازی شده است ولی با این حال صنعت تلفن همراه تابستان سال جاری را به عنوان مهلتی برای همه دست اندرکاران و اپراتورهای همراه تعیین کرده تا یک فرمت مشخص را برای این سرویس انتخاب کنند.