ارتباطات- رسانه ها و تکنولوژیهای ارتباطی

در حوزه علوم ارتباطات به معنای عام

ارتباطات- رسانه ها و تکنولوژیهای ارتباطی

در حوزه علوم ارتباطات به معنای عام

درمان بی ثباتی ارزش پول با حذف صفر عملی نمی شود

اختصاصی
یک استاد دانشگاه:
درمان بی ثباتی ارزش پول با حذف صفر عملی نمی شود

خبرگزاری موج - گروه اقتصاد سیاسی
یک استاد دانشگاه بیان کرد:به جای حذف صفر از واحد پولی باید سیاستهایی اتخاذ کرد تا علاوه بر گردش اسکناس کمتردرجامعه، پول الکترونیکی و کارتهای اعتباری با تسهیلات فراوان تری در گردش قرارگیرد.

محمد حسن اسدی طاری عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی درگفت و گو با خبرنگار موج گفت: موضوع تغییر حجم پول و یا حذف سه صفر از آن مقوله ای است که در شرایط خاص اقتصادی در هر جامعه ای ممکن است مطرح شود، بنا بر این به عنوان یک طرح قابل مطالعه باید از جنبه های مختلف بررسی شود.
وی با بیان این که درحال حاضر تورم و رشد آن در جامعه ما به گونه ای است که راههای مختلفی برای درمان آن نیاز است اضافه کرد: تنها آزمون و خطا برای این راهها کافی نیست، زیرا در بسیاری از مراحل حرکت جامعه، زمان کافی برای آزمایش یا آزمون آن وجود ندارد.
این استاد دانشگاه اظهار داشت:حذف صفر از پول ما چون در مرحله مطالعه و کارشناسی قرار دارد لذا باید پیامدهای آن به خوبی سنجیده شود.
وی ادامه داد:یکی از مهمترین مشکلاتی که در حال حاضر گریبان اقتصاد ما را گرفته است بی ثباتی ارزش پولی ما درارتباط با قدرت خرید داخلی و برابری با ارزهای جهانی است .
اسدی طاری با بیان این که درمان این بیماری با حذف یا تغییر صفر از پول کشور عملی نمی شود تصریح کرد:رفع این مشکل نیازمند ثبات در سیاست قوانین و مقررات است. زیرا در حال حاضر سطح عمومی قیمتها و تورم تابع عواملی غیر از عرضه و تقاضاست.
به گفته این عضو هیئت علمی دانشگاه ، درکوتاه مدت ممکن است حذف صفر ازپول در گردش،مبادلات کالا با پول را تسهیل کند یا میزان برابری پول ملی با ارزهای بین المللی را منطقی تر کند ولی زیر ساخت بیمار اقتصادی سبب می شود تا در میان مدت یا بلند مدت کارکرد اصلی خود را از دست داده و مشکلات اقتصادی و یا حتی اجتماعی به بار آورده و باز به نقطه آغازین باز گردد.
وی ادامه داد: از سوی دیگر به نظر می رسد بسیاری از گروههای سرمایه داری در جامعه که به میزان زیادی نقدینگی دارند در مقابل این تصمیم مقاومت نشان داده و درعمل به صورت مقطعی گردش پول این افراد در جامعه دچار اختلال شده و در نتیجه طرح مزبور با شکست مواجه شود.
این استاد دانشگاه توجه به این نکته را ضروری دانست که مدل کشورهای دیگر نظیر ترکیه دراین زمینه تفاوتهای اساسی با کشور ما دارد و خاطرنشان کرد: حذف تعدادی صفر از واحد پولی آن کشور بیشتر متناسب با تسهیل در مبادلات اقتصادی بوده است و مثلا تعداد 7 صفر و بیشتر در پول در گردش نمایانگر اقتصاد بیمار آن کشور بوده است.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد