ارتباطات- رسانه ها و تکنولوژیهای ارتباطی

در حوزه علوم ارتباطات به معنای عام

ارتباطات- رسانه ها و تکنولوژیهای ارتباطی

در حوزه علوم ارتباطات به معنای عام

بی‌اعتمادی به رسانه‌ها

عضو هیات علمی دانشگاه:

سرعت پایین انتشار اخبار در کشورهای جهان سوم، از دلایل بی‌اعتمادی به رسانه‌هاست

 

خبرگزاری دانشجویان ایران - تهران

سرویس: رسانه

 

 یک استاد دانشگاه معتقد است:‌ ساختار گزینش اخبار کشورهای جهان سوم تا حد زیادی به خبرگزاری‌های بزرگ و امپریالیسم خبری وابسته است، بنابراین میزان تولید اخبار این کشورها کم و سرعت انتشار هم پایین است و چنانچه مردم نتوانند اخبار مورد نیازشان را در رسانه‌های داخلی پیدا کنند، اعتمادشان را به این رسانه‌ها از دست خواهند داد.

محمد حسن اسدی‌ طاری در گفت‌وگو با خبرنگار رسانه خبرگزاری دانشجویان ایران، با تاکید بر این که در کشورهای پیشرفته نیز همین بی‌اعتمادی نسبت به رسانه‌ها البته با ساختاری متفاوت، وجود دارد اظهار کرد: به دلیل تعلق رسانه‌ها به طبقه‌ی سرمایه‌داری در کشورهای پیشرفته، آن دسته از افرادی که از این طبقات فاصله دارند، اعتمادی به این‌گونه رسانه‌ها ندارند و گرایششان به رسانه‌های محلی بیشتر است. وی افزود: با وجود آن که بی‌اعتمادی به رسانه، در میان هر دو قشر عامه و نخبگان کشورهای جهان سوم وجود دارد، اما نخبگان به دلیل توانایی در تحلیل اخبار و اطلاعات بی‌اعتمادی بیش‌تری نسبت به رسانه‌ها دارند.

او همچنین با اشاره به این که در بسیاری از کشورهای جهان سوم میزان انتشار اخبار مطابق سلیقه‌ی حکومت است و عموما دروازه‌بانان اخبار از میان عامه‌ جامعه نیستند، گفت: در این گونه کشورها، تمامی‌ اخبار و اطلاعات به راحتی و سریع در اختیار مردم قرار نمی‌گیرد و با توجه به پیشرفت تکنولوژی، آن‌ها از راه‌های دیگری به این اخبار و اطلاعات دسترسی پیدا می‌کنند.

این استاد دانشگاه ادامه داد: مراجعه به رسانه‌های بیگانه برای اطلاع از اخبار و قرار گرفتن در معرض تبلیغات رسانه‌یی مخرب این گونه رسانه‌ها باعث می‌شود که بی‌اعتمادی مخاطبان جهان سوم نسبت به رسانه‌هایشان افزایش یابد.

وی با اشاره به این که کارکرد ابزاری، جزو ماهیت رسانه‌هاست، تصریح کرد: استفاده از این کارکرد ابزاری متناسب با منافع صاحبان رسانه ها، شاید در ظاهر ارزیابی نشده اما در عمق و باطن حتما بی‌اعتمادی ایجاد خواهد کرد.

او ذکر نکردن منابع اخبار را نیز از عوامل ایجادکننده‌ی بی‌اعتمادی به رسانه‌ها خواند و ادامه داد: همان گونه که مشخص بودن هویت منبع خبر و موثق و معتبر بودن آن باعث جلب اعتماد مخاطب می‌شود، مشخص نبودن منبع خبر نیز به نوعی نشان دهنده‌ی غیر معتبر بودن خواهد بود و در نتیجه بی‌اعتمادی ایجاد خواهد کرد.

این عضو هیات علمی ‌دانشگاه به کار بردن عینیت در گزینش و توجه به نیاز مردم در انتشار اخبار را از راهکارهای جلب اعتماد مخاطبان به رسانه‌ها خواند و اظهار کرد: افزایش سرعت انتشار اخبار به مردم قدرت انتخاب خواهد داد و این قدرت انتخاب میزان اعتماد آن‌ها را به رسانه‌های داخلی افزایش خواهد داد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد