خبرگزاری دانشجویان ایران - تهران سرویس: رسانه
یک عضو هیات علمی دانشگاه گفت: ما در کشور سیاستگذاری واحدی در زمینهی تبلیغات که دارای ساختاری علمی و عملی باشد نداریم و برای بهبود کمی و کیفی تبلیغات رسانهیی در داخل به مدیریت تبلیغاتی نیازمندیم که تنها سیاستهای تبلیغاتی را تدوین کرده و خود عامل تبلیغاتی نباشد.
محمد حسن اسدی طاری در گفتوگو با خبرنگار رسانهی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با تاکید بر این که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، علیرغم این که متولی اصلی سیاستهای تبلیغاتی در کشور است، اما بیش از توجه به قابلیتهای کارکردی تبلیغات به آن نگاهی سیاسی دارد، اظهار کرد: وجود یک رشتهی مستقل برای تبلیغات در مراکز آموزشی کشور که بتواند استراتژیها و مدیریت تبلیغاتی را به فعالان این عرصه بیاموزد، به تبلیغات رسانهیی در داخل بسیار کمک خواهد کرد.
وی با اشاره به این که هدف اصلی تبلیغات رسانهیی شناساندن فکر اندیشه و یا یک کالا به افکار عمومی گفت: معیار اصلی توانایی رسانه در تبلیغات تاثیرگذاری آن بر افکار عمومی است؛ اگر رسانه با شناساندن یک فکر یا کالا، بتواند افکار عمومی را به سمتی سوق دهد که گرایش آنها به آن فکر یا کالا یا استراتژی بیشتر شود، یعنی رسانه توانسته است وظیفهی تبلیغاتی خود را به درستی انجام دهد، هر چند که گاهی در مورد قدرت تاثیرگذاری رسانه بر افکار عمومی، اغراق میشود اما نمیتوان منکر تاثیرگذاری آن نیز شد.
او افزود: بسیاری از افراد جامعه، تمام تفکر، نیازها و رفتارشان تحت تاثیر رسانههاست، مثلا در زمینهی مسائل سیاسی، بیشتر به مطبوعات، در زمینهی مسائل اقتصادی اغلب به تلویزیون مراجعه میکنند بنابر این اگر رسانهها بتوانند از کارکرد ویژهی خود یعنی تاثیرگذاری به افکار عمومی به نحو مناسبی استفاده کنند، تاثیر مثبتی بر جامعه خواهند داشت.
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد با اشاره به تلویزیون به عنوان تاثیرگذارترین رسانهی داخلی ادامه داد: ما معمولا در زمینهی مسائل خارجی غفلت میکنیم، حتی اگر بتوانیم بر افکار عمومی داخلی تاثیر مثبتی داشته باشیم، اما در عرصهی بینالمللی، به دلیل توجه بیشتر شبکههای برون مرزی به برنامههای سرگرم کننده به جای تشریح ساختار جامعه، از لحاظ سیاسی، فرهنگی و اجتماعی نمیتوانیم نیازهای ذهنی مخاطب را تامین کنیم و تاثیرگذار باشیم.
وی همچنین به ناهماهنگیهای تبلیغات رسانهیی در کشور اشاره کرد و گفت: بخشی از این ناهماهنگیها به خصوص حوزهی مطبوعات، به دلیل خط مشی سیاست و اندیشههای حرفهیی طبیعی است اما کم کاری رسانهها در زمینهی تفسیر و تحلیل و توجه بیشتر به جنبهی خبری و اطلاعرسانی را میتوان دلیل اصلی ناهماهنگی رسانههای داخلی در عرصهی تبلیغات رسانهیی دانست.
اسدی در پایان با ابراز تاسف از مقطعی بودن تبلیغات در ایران گفت: رسانههای غربی به خاطر بعد فراگیر سرعت استفادهی ابزاری از افراد، بهرهگیری از خلاقیت به دلیل تجربهی بیشتر در عرصهی تبلیغات و استفاده از رسانههای خصوصی در تخریب و افشاگریهای انتخاباتی است که تاثیرگذارتر از رسانههای داخلی به نظر میرسند و ما باید با کنار گذاشتن بخشی از این دلایل که با فرهنگ ما همخوانی ندارد، از تجارب این رسانهها استفاده کنیم تا بتوانیم در عرصهی بینالمللی تاثیرگذارتر از امروز ظاهر شویم. |